Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Tune #4: Way Out West - The Gift

Το παρόν post θα αναφερθεί σε ένα πολύ αγαπημένο μουσικό σχήμα, το οποίο είναι οι Way Out West. Ένα από τα πιο καταξιωμένα τραγούδια τους είναι φυσικά το The Gift.

WAY OUT WEST - THE GIFT


Αποτελούμενο από 2 πολύ γνωστούς DJs, Nick Warren και Jody Wisternoff, το μουσικό duo δημιουργήθηκε στο Bristol το 1994 , όταν ο Jody συναντήθηκε με τον Nick σε ένα κατάστημα βυνιλίων, στο οποίο εργαζόταν ο δεύτερος.

O Nick Warren άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική από το 1988, όταν έπαιζε ως DJ reggae, indie μουσική σε clubs του Bristol. Από τις αρχές της δεκαετίας του '90 ήταν από τους πιο δημοφιλείς DJs της περιοχής.

Ο Jody Wisternoff ήταν από την ηλικία των 13 χρονών ένας break dancer που είχε ένα hip hop background. Κι αυτός στις αρχές του '90 άρχισε να εργάζεται ως DJ σε clubs με το όνομα Sub Love.

Το The Gift κυκλοφόρησε το 1996 ως single και εμφανίστηκε στο πρώτο τους album (Way Out West) το 1997. Δανείζεται τα φωνητικά της Joanna Law από το διασκευή της στο τραγουδι The First Time Ever I Saw Your Face. Τα breaks του σε συνδυασμό με τη χρήση με των piano samples και basslines δημιουργούν μία ωραία μουσική ατμόσφαιρα, η οποία αναπτύσσεται προοδευτικά μέχρι να ακουστούν τα φωνητικά.

Το Δεκέμβρη του 2009 είχα την τύχη να τους απολάυσω live sto Fuzz Club. Στο set τους δεν έπαιξαν την original version, αλλά ένα νέο remix που έκαναν οι ίδιοι. Μπορείτε να το ακούσετε παρακάτω.


WAY OUT WEST - THE GIFT (WAY OUT WEST 2010 MIX) [LIVE AT FUZZ CLUB IN ATHENS]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου